مملكة نونا
اهلا وسهلا بك يا من شرفتنا بدخولك منتدى نونا ونتمنى ان ينول المنتدى اعجابك وان تجد ما تبحث عنه لدينا ونتمنى ايضا انضمامك لمنتدانا المتواضع


مع تحيات ادارة منتدى ....N .... O.... N .... A

مملكة نونا

 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» واحد مش عايز يجوز شوفوا هيقول اييييييييييه
الأربعاء مارس 16, 2011 12:23 pm من طرف جسمى

» لابسة من غير هدوم ـ اضحك مع الشيخ محمود المصرى
الأربعاء مارس 16, 2011 5:53 am من طرف جسمى

» اضحك مع الشيخ محمود المصرى
الأربعاء مارس 16, 2011 5:50 am من طرف جسمى

» كيف تختار زوجتك ؟ اضحك كثيرا مع الشيخ محمود المصرى
الأربعاء مارس 16, 2011 5:46 am من طرف جسمى

» الى جنة الخلد قصة مبكية جدااا للشيخ محمود المصرى
الأربعاء مارس 16, 2011 5:43 am من طرف جسمى

» سؤال من متصلة اصاب الشيخ محمد حسان بالذهول
الأربعاء مارس 16, 2011 5:31 am من طرف جسمى

» تتر برنامج خدعوك فقالوا
الأربعاء مارس 16, 2011 5:22 am من طرف جسمى

» تتر برنامج على باب الجنة
الأربعاء مارس 16, 2011 5:13 am من طرف جسمى

» تتر برنامج فضفضة
الأربعاء مارس 16, 2011 5:00 am من طرف جسمى

» تتر برنامج ليلة فى بيت لنبى
الأربعاء مارس 16, 2011 4:56 am من طرف جسمى

 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

شاطر | 
 

 وصفة الكرنب بالخل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سمسمة محمد
نجمة المنتدى
نجمة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 30/07/2010
العمر : 19
الموقع : مملكة نونا

مُساهمةموضوع: وصفة الكرنب بالخل   الأحد أغسطس 22, 2010 3:15 pm

انهارده فى اكلة شهية جميلة جدا ولذيذة اوى تعالو نشوف مع مطبخ نونا ايه هى الاكلة ------------
يالا بنينا نشوف وصفة الكرنب بالخل.
طريقة عمل محشى كرنب بالخل



1/2 كيلو لحم مفروم
4 ملاعق صغيرة ماء
ملعقتان صغيرتان زيت زيتون
أوراق كبيرة من ثمرة الكرنب (تقطع إلي أجزاء صغيرة متساوية)
ثمرتان بصل متوسطتان الحجم مقطعة إلي أجزاء صغيرة
1 ثمرة فلفل أخضر مقطع إلي أجزاء صغيرة
كوبان أرز مطهى (غير كامل النضج)
فصان ثوم مفري
1/2 ملعقة صغيرة زعتر
علبة صغيرة من صلصة الطماطم
ملح وفلفل أسود
4 ملاعق صغيرة خل

* تكفي هذه الوجبة = ستة أشخاص.

* الطريقة:

- تسلق أوراق الكرنب في ماء مغلي لمدة 10 دقائق حتى تصبح الأوراق لينة، ثم تنتشل من الماء.
- يشوح البصل في زيت الزيتون فوق النار لمدة دقيقتين ثم يضاف إليه الفلفل الأخضر.
- يضاف بعد ذلك اللحم المفروم والملح والفلفل، ونصف مقدار صلصة الطماطم، ويترك الخليط فوق النار حتى نضج اللحم.
- يضاف الأرز المطهو والخل ويقلب الخليط جيداً.
- تحشى الأوراق بهذا الخليط، ثم تلف جيداً.
- ترص في الصينية المعدة لذلك.
- ثم توضع الكمية الباقية من صلصة الطماطم وقليل من الماء أو الحساء إن وجد فوق محشى الكرنب.
- تغطى الصينية وتخبز في فرن درجة حرارته 350 درجة لمدة 35- 45 دقيقة أو حتى تمام نضج الكرنب.

مطبخ نونا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جسمى
نائبة للمنتدى
نائبة للمنتدى
avatar

توقيت المنتدى :

عدد المساهمات : 161
تاريخ التسجيل : 03/07/2010
العمر : 21
الموقع : nona29.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: وصفة الكرنب بالخل   الخميس أغسطس 26, 2010 2:14 pm

بجد تسلمى يا سمسمة على مواضيعك اللى اكتر من روعة دى ومستنيين منك الاحسن والاحسن ومش بس فى مطبخ نونا نوووووووووو احنا عايزين كمان مشاركتك الروعة دى فى كل اقسام مملكة نونا










مع تحياتى


جــــــــســـــــمــــــــى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سمسمة محمد
نجمة المنتدى
نجمة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 30/07/2010
العمر : 19
الموقع : مملكة نونا

مُساهمةموضوع: جسمى    الخميس أغسطس 26, 2010 8:31 pm

رد على موضوع
ههههه على فكرة انا مش بعرف اصلا اطبخ بس الموقع شدنى ان انا ادخل واكتب وانا كمان على فكرة بكتب فى اقساام تانية كتير مش بس قسم مطبخ نونااااااااااااااااااا واشكركم على موقعكم الهايل ده.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جسمى
نائبة للمنتدى
نائبة للمنتدى
avatar

توقيت المنتدى :

عدد المساهمات : 161
تاريخ التسجيل : 03/07/2010
العمر : 21
الموقع : nona29.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: وصفة الكرنب بالخل   السبت أغسطس 28, 2010 11:39 am

ده انتى اللى هايلة والله وميرسى يا جميل على مرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وصفة الكرنب بالخل
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة نونا :: الفئة الأولى :: مطبخ نونا-
انتقل الى: